sobota 13. května 2017

Srovnávací: Pathik baleríny

Barefoot baleríny pro dospělé vyrobené v ČR a jejich srovnání s Vivobarefoot Jing stejné velikosti.




Pathik vyrábí baleríny v několika barvách a ve dvou variantách: s páskem přes nárt nebo bez pásku.
Pásek pomáhá botu držet lépe na noze.






Baleríny jsou velmi podobné balerínkám od Viva, jsou o  cca 1 cm vyšší a pocitově nejsou Pathik na velmi útlou štíhlou nohu, Viva jsou více stahující. U Pathik vel. 39 naměřím na délku 24,8 cm, u Jing 24,9 cm. U obou bot zůstává kvůli stahující gumičce část nadměrku za patou.





Šířku měřidlem nelze změřit, ale podle špejlomíry jsou Pathik širší - špejle s 9 cm se do nich vleze pohodlně, do Vivo spíš jen 8,5 cm (obojí jen hrubý odhad).
Ohebnost je srovnatelná, váha také.



Pathik balerínky mají co model, to mírně jiný střih, přesněji jiné utažení okolo nohy - některé jsou volnější, některé velmi utažené.
Na fotografii jsou tři páry ve stejné velkosti, nejspodnější utahují nejvíc, vrchní jsou nejvolnější. Na druhé fotce jsou nejvolnější první zleva.








Kde je koupíte
Seznam balerínek



7 komentářů:

  1. Děkuji, zrovna vybírám baleríny :) chtěla jsem právě Pathik, ted me zarazilo Vase měření, chtěla jsem vzít na nohy 24 a 24,4 vel.38, ale na jejich stránkách je úplně jiný rozměr..Takhle by mi sotva byla Vase 39.. A ještě prosím, stále zvažuji zda s páskem pres nárt či ne, co se Vám zdá lepší? Děkuji moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Berte spis 40, na 24,4 cm bude i 39 mala, noha se pri chuzi posunuje dopredu, nadmerek je za patou, prsty narazi. Doporucuji spis s paskem, zejmena kdyz na jedne noze bude vetsi nadmerek - bota s nim na noze drzi mnohem lip.

      Vymazat
    2. Naďo, děkuji moc :) Já si právě přímo volala do Pathik shoes a doporučili mi právě ty 38..Škoda, že je nemůžu někde vyzkoušet, to je vždycky nejlepší :) a díky za tyhle úžasné stranky, musí za nimi být tolik práce. :)

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Tomu teda nerozumim, ja mam 24,5 a v 39 mam tech cca 0,5 cm nadmerek, ten ale zustava za patou. Uz jsem cetla i doporuceni, ze na takovou nohu spis 41... No dejte kdyztak vedet.
      A diky :)

      Vymazat
  2. Dobry den. Mne dnes prisli baleriny od Pathika vo velkosti 39, ale chcelo by to velkost 40. Citim lavy palec pri chodzi, ale nejak extra mi to nevadi, casom kupim vel.40. Lave chodidlo mam 24cm a prave 23,5cm. Na nohy 23,5cm je velkost 39 idealna. Bala som sa tak velkeho cisla, ale fakt je ten nadmerok za patou.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat