středa 31. května 2017

ZeaZoo sandálky

Na rozdíl od zimních ZeaZoo bot nejsou sandálky široké, dají se dobře utáhnout okolo kotníku (suchý zip je po celé délce pásku přes nárt). Budou dobře sedět i na vyšší nárt.


Velikostní tabulka výrobce i distributora neodpovídá skutečným vnitřním rozměrům bot, reálné míry jsou menší a užší.
Způsob přisití pásků k podrážce ubírá vnitřnímu prostoru boty jak na délku, tak na šířku - švy jsou vnější a jen od hrany podrážky k samotnému šití jsou téměř 4 mm, plus ještě cca 2 mm je tlustá kůže samotná. Odchylka od údajů výrobce a mnou přeměřených mír je tedy 4 - 7 mm na délku i na šířku. 




ZeaZoo nabízí k vytištění tuto pomůcku, která má pomáhat při výběru správné velikosti. S její pomocí ale správnou velikost zřejmě nevyberete: např. bota velikosti 24 má vnitřní délku přesně na hraně mezi 24 a 25/26, odpovídající velikost nohy tedy není na fialovém rozhraní (pásu s vel. 24), jak je uváděno v návodu, ale minimálně na hraně mezi velikostmi 22/23 a 24.



Mnou přeměřené míry najdete na eshopu V pavučině.


Zkušenosti z osobního zkoušení:

1. Noha dlouhá 14,7 cm, zkoušena vel. 24, v sedě velký cca 1 cm nadměrek, ve stoje a při práci nohou se noha někdy posune až k páskům vpředu, reálný nadměrek cca 5 - 6 mm.
2. Noha 12,2 cm, drobná, vyhovující velikost 21, pásek se dá velmi dobře utáhnout i na úzký kotník.



Srovnání stélky z Filii vel. 24 a ZeaZoo sandálků Nemo vel. 24:

stélka z Filii na podrážce



stélka vložená do boty







Maximalně utažený sandálek vel. 21, obvod okolo kotníku je cca 11,5 cm. Pásek by při tomto utažení už dítě tahalo po zemi a musel by se nechat zkrátit.






Šířka se měřidlem měří špatně, svršek je velmi měkký a v závislosti na výšce nártu ještě zřejmě o pár milimetrů do šířky pustí. Na fotkách špejle široká 6,2 cm v botech velikosti 24:





Podrážka má 5 mm i s jednou vrstvou kůže (stélkou), druhá barevná vrstva kůže už je svršek boty.



Vibram podrážka:







Žádné komentáře:

Okomentovat