čtvrtek 12. ledna 2017

Srovnávací: tenisky ve větších velikostech



Horní řada zleva:
Kidofit Troy
Tikki šněrovací (kompromisní)
Vivobarefoot Reno

Dolní řada zleva:
Ahinsa dětská
Feelmax Vuoma (kotníkové, zateplené)
Camper Peu Cami kotníkové (barefoot bez originální stélky)

Všechny jsou ve velikostech 28 - 30, vhodné na širší/normální nohu.

Boty maximálně utažené:



Dají se dobře utáhnout i na užší kotník/nárt?

Kidofit ne
Tikki šněrovací ano
Vivobarefoot Reno ano (s výhradou: dají se dobře utáhnout na nízký nárt, ale nesedí na výrazně úzký kotník)

Ahinsa dětská ano (s výhradou: dají se dobře utáhnout na nízký nárt, ale nesedí na výrazně úzký kotník, zejména ve větších velikostech)
Feelmax Vuoma ano
Camper Peu Cami ne



Pohled zboku:



Podrážky:





Subjektivní seřazení podle ohebnosti:

Feelmax Vuoma
Kidofit
Ahinsa
Camper Peu Cami
Vivobarefoot
Tikki šněrovací


Podle šířky, od nejširšího:

Ahinsa
Kidofit
Vivobarefoot
Feelmax Vuoma
Camper Peu Cami (zimní jsou o trochu širší, stejně tak i menší velikosti, ve větších velikostech jsou méně široké)
Tikki šněrovací

15 komentářů:

  1. Dobry vecer prajem, chcela by som Vas pekne poprosit o radu/ informaciu. Nikde na internete sa neviem dopatrat, ci vivo reno su na siroku nohu, resp. na ako velmi siroku. Dieta ma 12,2cm a sirku 6,1cm. Tak ci by mu sadli. Minule ste mi velmi dobre poradili s LBL teniskami, ale hladam nieco dalsie teniskoidne a hlavne vacsie. A tiez ak sa mozem opytat. Myslite si, ze 14cm J&L mocs uz budu velke? Tie o cislo mensie mi pridu uz zas male. Vobec neviem, co kupit :( Dakujem pekne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, Reno jsou relativne siroke, rekla bych na normalni a sirsi nohu, vcetne sirsiho kotniku, nedaji se uplne perfektne dotahnout na uzky kotnik. V ruce jsem mela jen vel. 28, mely VD 17,5 cm a VS 7,5 cm. Maji celkem pevnou podrazku.
      U Jack a Lily je bohuzel mezi velikostmi (stejne tak u LBL) - 1,8 cm nadmerek uz je opravdu prilis, to doporucit nemuzu.
      Napadaji me jeste Bobux Xplorer, tato velikost: https://www.vpavucine.cz/bobux--vel--21/. Do delky idealni 1 cm, na sirku bych rada videla jeste 2 mm navic, ale myslim, ze jeste povoli.
      U techto https://www.vpavucine.cz/little-blue-lamb/balu-blue/ LBL Wider bot by mel aspon 1,5 cm nadmerek, ale zas se obavam, ze by uz byly prilis siroke (jsou hlavne velmi siroke okolo kotniku).

      Vymazat
  2. Dakujem opat raz za vycerpavajucu odpoved. Bobux su krasne, vzdy sa mi pacili, ale vsade som citala, ze su na uzku nohu, tak som si len poplakala, ze tie moje dieta nikdy nosit nebude. Ale teraz ste mi dali nadej :) LBL mame Bipsy 21, okolo kotnika sedia vyborne, takze tie wider by boli prilis siroke. Na J&L si teda pockam dokym dorastie noha. Dakujem este raz! Velmi ste mi pomohli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja taky vzdycky mela za to, ze sedi jen a pouze na uzkou nohu. Ale mam je ted konecne v ruce a nejsou zas tak uzke, i kdyz sedi i na uzke nohy - daji se hlavne dobre utahnout na uzky kotnik, nizky nart, obecne na utlou nohu. Ale v prstech jsou siroke dost. Zato Blaze nebo Aktiv, ty jsou velmi uzke i v prstech.

      Tak to by Wider opravdu byly siroke, takze jak rikate, bud pockat na JaL, nebo zase LBL uzsi verzi vel, 22, i sandalky uz jsou.
      Neni vubec zac.

      Vymazat
    2. Vsetky siroke znacky, ktore uvadzate v tabulkach mam uz prejdene asi stokrat, sniva sa mi o nich :) Aj nad sandalkami lbl som uz uvazovala, avsak tie biele mocs od j&l bailey su o moc krajsie, cakam kedy podrastie ta noha a objednavam u Vas rovno s teniskami :) Tak dakujem este raz, ste velmi zlata a ochotna!!! Klobuk dole :)

      Vymazat
    3. To je malickost. Ale diky, potesilo :)

      Vymazat
  3. Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, jak zjistit, zda má dítě užší či širší kotník? Existuje nějaká tabulka, kde by byly tyto míry? Všude čtu, vhodné pro ten a ten kotník, ale nemohu dohledat, podle čeho to zjistit. Předem děkuji za radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neexistuje, i kdyz i nad tim uz jsem premyslela :)
      Myslim, ze pokud mate Vy nebo dite uzky nebo siroky kotnik, uz byste o tom vedela: z uzkeho kotniku vetsina bot spadava z nohy, musi se dotahovat nadoraz, castejsi volite boty s tkanickami, protoze jdou lepe utahnout. Siroky naopak - vetsina bot je v kotniku uzka a nepohodlna. Pokud nic z toho neznate, bude zrejme kotnik normalni.

      Vymazat
    2. Děkuji za radu, podle toho, co píšete, bude asi opravdu normální :)

      Vymazat
  4. Dobry den prajem, znova si prechadzam Vase blogy a cerpam nove informacie :) Dcere som kupila Camper peu, zaujimalo by ma ale, ze preco nie su uplne barefoot? Len kvoli tvarovanej vlozke v oblasti klenby alebo aj kvoli tomu, ze maju vystuzenu patu? Dakujem Vam pekne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, trochu pevnejsi opatek nicemu nevadi, ale je to jak rikate - jsou barefoot jen bez vlozky. Doplnim to do clanku, at je to jasnejsi).

      Vymazat
    2. Super, dakujem pekne! V tom clanku to je celkom jasne pisane, len predtym som si pozerala Vasu tabulku, kde mate rozdelene topanky bf/maly kompromis/velky kompromis a tam su v bf tabulke, to ma trochu poplietlo :) Zas musim konstatovat, super stranka, ked hladam nejake info, ci VD a sirky topanok, pozeram ako prvu Vasu stranku! :)

      Vymazat
    3. Bylo to zmatecne, chapu :)
      Moc diky, potesilo!

      Vymazat
    4. Mam este jeden dotaz, prosim, ak smiem teda Vas este trochu obtazovat. Citala som vo viacerych clankoch o bf botach, ze kotnikove topanky su nevhodne, fixuju kotnik... myslia sa tym len tie klasicke ortopedicke tvrde boty alebo vsetky (aj barefootove)? Ako som spominala, kupila som camper peu firstwalker, ktore su cez ten kotnik, tak ci ich mam obuvat dietatu co najmenej a hladat nejake tenisky alebo to nevadi pri barefoot botach? Dakujem!!!

      Vymazat
    5. Fixace kotniku je nevhodna, ale urcite tim byla myslena jen klasicka pevna obuv - existuji i kotnikove barefoot boty. Pokud je svrsek boty mekky, kotnik nijak neomezuje.

      Vymazat