čtvrtek 19. října 2017

Zeazoo Dingo válenky

Novinka od Zeazoo pro zimu 2017: válenky ve stylu UGGs, v hnědé a fialové barvě, velikosti 23/24 - 33/34.


Svršek je z ovčí kůže, zateplené jsou Sheepskin - kožíšek je hodně huňatý, velmi špatně se proto přeměřují vnitřní rozměry. Ve velikostní tabulce pro lepší představu velikosti boty uvádím i rozměry podrážky zvenku. Vnitřní šířka bude zřejmě u nošených bot o něco větší, jakmile kožíšek nošením slehne.

vlevo Sheepskin Yeti, vpravo Dingo


Podrážka je 6 mm Vibram, na podešvi je také vyšší vrstva sheepskin, celková výška podrážky je tak cca 1 cm, kvůli lepší izolaci v zimě. Vzorek na podrážce je stejný jako u Zeazoo Yeti.

vlevo Dingo, vpravo Yeti, stejná velikost

srovnání výšky podrážky



Srovnání: Zeazoo Dingo vel. 29/30, VD 18,5 cm, VŠ 7,7 cm a Zeazoo Yeti (nošené), vel. 29, VD 18,5 cm, VŠ 7,2 cm. Dingo jsou širší a vyšší, mají kulatější tvar špičky, špička není zvednutá.










Válenky na noze:





Zatím jsem měla možnost vyzkoušet jen na svých dětech, z nohy jim nepadají, na normální nárt se obouvají velmi dobře, sedí i na vyšší nárt.
Používáme je jako sněhule: po naimpregnování (Carbonem Pro) nepromokly ani v břečce.


4 komentáře:

  1. Dobrý den, doporučila byste válenky i na běžné nošení, nebo jsou spíše myšleny jako botky doplňkové k nějakým pevnějším? Dcera má velikost 34, užší nožky, tak je výběr zimní obuvi docela oříšek. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To verim, v teto velikosti a uzke me napadaji jenom Plae.
      Valenky myslim na bezne noseni jsou, nejsou jeste vyzkousene, ale rekla bych i do snehu (radne naimpregnovane), jen se domnivam, ze nedaji brecku, to myslim promoknou. Jsou ale celkem dost siroke - zatim jsem je mela prilezitost vyzkouset jen na normalne sirokych nohach a drzely pekne, z nohy nespadavaly.
      N.

      Vymazat
  2. Prosím jsou jen nazouvací? žádné utahování?

    OdpovědětVymazat