pondělí 30. října 2017

Sole Runner Portia

Novinka číslo 2 od Sole Runner pro sezónu podzim/zima 2017: stejně jako Pan ve velikostech 25 - 35, v barvě modré a růžové.



Bota je kotníková, typu Chelsea, vysoká cca 8 - 9,5 cm. Je to tzv. slip-on, po obou stranách okolo kotníku je silná guma, která drží botu na noze. Bota se nedá moc roztáhnout a nebude se dobře prozouvat na nohu s vysokým nártem nebo silným kotníkem.




Podrážka má kvůli izolaci výšku 6 mm, je řešená stejně jako u SR Pan: na 2,5 mm vysoké podrážce (jako má Puck) je cca 3,5 mm vysoká vrstva gumy, kvůli které je bota ve srovnání s Puck méně ohebná, zejména pod patou. Délka a šířka Portia je podobná jako u Puck.






Podšívka je několik milimetrů tlustý flís, svršek (broušená kozí kůže) je voděodpudivý, ne voděodolný: kapky vody z boty stečou, nevsáknou se.





Bota je stejně jako ostatní SR modely vybavena červenou (někdy černou) tenkou stélkou s výstelkou pod patou, která jde ostranit. Navíc jsou u bot stélky flísové, mají cca 5 mm, chůzí se sešlapou.





Fotky bot na noze:








Pomůcka při výběru vhodných barefoot a kompromisních bot pro děti, založená na zohlednění čtyř atributů nohy: délka, šířka, nárt, kotník/pata.

Žádné komentáře:

Okomentovat