středa 4. ledna 2017

Zimní a celoroční Camper Peu Cami

Srovnání zimních a celoročních kotníkových modelů, stav boty po cca měsíci nošení, video ohebnosti.





Zimní jsou menší, vel. 29, vniřní délka je 18,5 cm (stélka má 18,3 cm), reálná šířka přeměřená Clevermessem je 7,4 cm (stélka má 6,8 cm). Bota váží 141 g.

Stélka zimních bot je zateplená, rovná a ohebná. Je tvarovaná - na dvou třetinách stélky je nalepená měkká guma (drop 2 - 3 mm), která ale jde snadno odstranit:







Zapínání je na dva suché zipy z obou stran boty, suchý zip není moc dlouhý, utáhnout kolem kotníku jdou jen omezeně.

Utažené minimálně:



Utažené maximálně:



Okolo nártu jdou mírně utáhnout tkaničkou - není svázaná k sobě, na botě jsou zasukované na stranách boty.


Celoroční jsou vel. 30, VD 19,5 cm (bez stélky), VŠ 7,2 cm, stélka má 7 cm, váha je 138 g.
Stélka na celoročních je tvarovaná a pěna nejde odstranit - botu je tedy lépe nosit bez stélky, případně nahradit jinou netvarovanou. Boty jsou bez tvarované stélky ohebnější.


Bez stélky jsou cítit švy okolo podrážky, zejména po stranách okolo prstů výrazně.
Švy uvnitř boty rozhodně nejsou jeden jako druhý:




Oboje boty mají opatek, který končí pod kotníkem.


Zimní boty jsou nošené, po několika týdnech nošení praskly švy na jedné botě, ačkoliv je šev chráněn žlábkem. Boty jsou mírně sjeté na patách i na špičkách (byly nošené i na odrážedlo).







Srovnání nových a měsíc nošených bot:






Video příčné a podélné ohebnosti:




V ČR maji Campery v Neobuto, Destroystores.cz, naturalselection.cz a http://www.spartoo.cz, ale ani v jednom jsem nesehnala zimní v potřebné velikosti. Musela jsem je objednat ze zahraničí ze sarenza.eu (zboží jde z Evropské unie, neplatíte clo ani DPH). Noví zákazníci mají s kódem WELCOMESRZ slevu 10 euro, což pokryje dopravu do ČR.


1 komentář:

  1. Hezký den, nedá mi to, ale musím napsat o velké nespokojenosti s Camperama. Po necelých dvou letech mi úplně spuchřela podrážka. Mezi kolečkama. Pravda, nosila jsem je od jara do podzimu a nohy jsem měla jako v bavlnce. Ale myslím, že boty za takovou cenu by měly vydržet mnohem víc :( Renata


    OdpovědětVymazat