neděle 17. února 2019

Kabo únor 2019

Novinky barefoot nebo kompromisních modelů z výstavy Kabo v Brně.


Ricosta bude mít v sezóně podzim/zima 19/20 nové modely existující řady barefoot botek (Pepino) na užší nohy. Ty se doposud vyráběly do vel. 23, nově až do vel. 26.
Tvar špičky zůstal stejný, podrážka je měkčí. Boty jsou bez opatku, některé mají podrážku vytaženou vysoko za patou, pomáhá tak udržovat nohu na místě.





Stélka je vyndavací, trochu pevnější, výplň pod patou půjde odstranit.







Fotky ohebnosti:





Tvar špičky:





Froddo má v nabídce nový flexibilní model (do vel. 26), tvar špičky je stejný (kulatý, zužující se) jako u Froddo Flexible, podrážka je ohebnější, zejména podélně. Kvůli tvaru špičky bota není barefoot.








Nový model je i u ddstep - řada 018, stejně ohebná jako řada 015, ale s lepším tvarem špičky, která je na palcové straně rovnější. Velikosti 19 - 24.




Vlevo model z řady 018, vpravo 015.



Naopak: vlevo 015, vpravo 018 (na výstavce byly jen levé boty).


Pegres ke své řadě "bosé Pegres" (ztěží kompromisní, viz http://vpavucine.blogspot.com/2017/12/bose-pegresky-detska-zimni-obuv.html) přidali nové modely na jiné podrážce, které jak tvarem špičky, tak ohebností připomínají Tikki s 3, resp. 4 mm podrážkou.
Špička není dokonalá, spíš kulatá. Opatek je pevnější.










Tmavá podrážka je nový model, světlá starší "bosé Pegresky".



Zimní budou na nové podrážce jen v malé velikosti (17 - 19), celoroční až do vel. 34 (některé modely).


Protetika na sezónu podzim 2019 chystá kompromisní model Margo mírně zateplený flísem (do vel. 32), celoroční modely Levis/Pony také s flísovou podšívkou (do 26) a novinku Harper na Bundgaard podrážce (velmi podobné modelu Bundgaard Walk), také do vel. 26.
Na zimu pak zimní model na Bundgaard podrážce a zimní modely Margo.
Poslední novinkou jsou látkové papuče, na podobné podrážce jako Beda/Jonap.






Bundgaard holínky (vyšší i nižší modely) s perfektním tvarem špičky budou od jarní sezóny lehčí a mírně ohebnější.





5 komentářů:

  1. Super zhrnutie, na Vasej stranke sa stale dozviem nieco nove, ste poklad! Dakujem!!!

    OdpovědětVymazat
  2. vyborne, dakujem za svele clanky a prispevky

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, vloni na jaře jsem koupila Ricosta Pepino vel. 26, prodavačka tvrdila už tehdy, že je to novinka, že je nově Ricosta vyrábí do velikosti 26. Ohebnost je podle fotek stejná, měly výplň pod patou - tu jsem odstranila. Jen podrážka na špici není tolik vytažená nad palec. Je možné, že Ricosta už vloni na jaře měla tyto barefoot ve velikosti 26? Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, pokud je mi známo, byly vloni jen do vel. 23, takže předpokládám, že to nebyly barefoot boty - klidně mi pošlete jejich fotku, zejména špičky, tipuji, že její tvar nebude tak dobrý.
      N.

      Vymazat