sobota 2. prosince 2017

Bosé Pegresky - dětská zimní obuv

Zimní zateplené boty, vyrábí se ve velikostech 21 - 29, v barvě béžové a modré (model 1705 s tkaničkami a 1706 se suchými zipy).



Jsou označované jako "bosé", jsou ale maximálně kompromisní.
Na rozdíl od běžných Pegresek mají jinou podrážku (se svislými vroubky, stejnou podrážku mají i celoroční "bosé" Pegresky model 1095) a chybí jim podpora klenby. Svršek je stejný.


Svršek boty je kožený, podšívka je kombinací vlny a textilu, podrážka je gumová.
Recenzované boty jsou velikosti 24: stélka měří 15,3 cm na délku a 6 cm na šířku, vnitří rozměry boty jsou 15,8 cm na 6,4 cm šířky, jsou tedy vhodné na užší a normálně širokou nohu. Výška boty: 11,5 cm.
Bota není vhodná na nohu s dominantním palcem, tvar špičky není dokonalý - na palcové straně není rovná, zužuje se k prstům, vrchol špice je spíš ve středu boty, ne nad palcem. Tvar špice mají podobný jako Froddo Flexible.





Bota se dá dobře utáhnout i na úzký kotník, má pevnější opatek. Jazyk je částečně přišitý ke svršku.



Zateplená vyndavací stélka má velmi pevnou výstelku pod patou. Výstelka se nedá zohnout v žádném směru a boty jsou s vloženou stélkou málo flexibilní: podélně téměř nezohnutelné, pod patou vůbec, příčně se dají pouze "zlomit" uprostřed boty.
Po odstranění stélky je podrážka více flexibilní, ale pod patou stále tužší. Určitě doporučuji stélku vyměnit nebo odstranit pevnou část pod patou (je ke stélce přišitá).

Ohebnost podrážky bez stélky:




Vyndavací stélka:








Váha jedné boty bez stélky: 155 g

Podrážka je nižší pod prsty, ale lze nahmatat mírný odskok pod patou, pod patou je o cca 2 mm vyšší. Pod patou jsou patrné výstupky, bota je kvůli nim bez stélky (původní nebo náhradní) nenositelná.

V oblasti opatku uvnitř boty není kožíšek, ale jen vyztužení z pevnějšího materiálu - kdyby bota byla bez tohoto opatku, byl by svršek zřejmě mnohem měkčí. Opatek bohužel odstranit nejde, je přišitý k podrážce.






Video ohebnosti bez stélky:



Ohebnost se stélkou:



Jak splňují atributy barefoot boty:
podrážka maximálně 5 mm vysokáne, pod patou vyšší
všude stejná výška podrážky, bez podpatkune, malé vyvýšení pod patou
ohebná podrážkaano (s výhradami: bez vložky, pevnější pod patou)
bez podpory klenbyano
správně tvarovaná špičkane
lehkéano


Srovnání špičky se Zeazoo Yeti:



Srovnání s Vivobarefoot:



Srovnání s Froddo:



Na noze:




Žádné komentáře:

Okomentovat