pátek 1. prosince 2017

Srovnávací: Sole Runner Transition Vario 2 a Yepa 2

Outdoorové unisex kozačky Transition Vario 2 Black Leather, vyrábí se ve velikostech 36-49 a dámské kozačky Yepa 2 Bordo, dostupné ve velikostech 36 - 42.




Transition vel. 40: délka stélky 26 cm, šířka stélky 9,5 cm, VD 26,2 cm, VŠ (špejlí) cca 10,3 cm, výška 18,5 cm. Střih má bota široký, na silnou nohu. V balení jsou dvě vyndavací netvarované stélky - klasická červená s nalepenou výstelkou pod patou a teplejší rovná černá.



Gumová podrážka má jemný vzorek, po vytažení z krabice je pevnější, zejména pod patou, vysoká odhadem 7 mm (bez vložky). Svršek boty je velmi měkký, bez vyztužení, opatek je měkký.








Zateplení:




Vzadu na botě je kapsička na suchý zip s vyndavatelnou vložkou zateplující zadní část nohy v oblasti kotníku.





Jazyk je po stranách přišitý k botě, zhruba do její poloviny.




Kožený svršek je voděodpudivý, nikoliv voděodolný, doporučuje se impregnace.

Váha jedné boty: cca 330 g



Yepa 2 je ve srovnání s Transition užší, i v oblasti kotníku a nártu. Nesedí na vysoký nárt. Vel. 39 má vnitřní délku 25,6 cm, vnitřní šířka špejlí cca 9,5 cm. Délka stélky 25 cm, šířka stélky 9,3 cm. Výška boty: 19 cm. Vyrábí se v bordó a v černé barvě.




Bota má voděodpudiný svršek, zateplení je z mikrovlákna.
V balení je jen červená vyndavací stélka. Jazyk je přišitý k botě cca do poloviny výšky boty.




Bota má jiný (vyšší) vzorek, podélná ohebnost je u nových bot horší.






Váha jedné boty: cca 300 g

Rozdíly mezi Yepa a Yepa 2: jiná podrážka, černé lemování svršku boty, odstraněné poutko vzadu na vrchu boty.


Srovnávací fotky (Transition a Yepa):










Ostatní srovnávací články

3 komentáře:

  1. Dobrý večer, chci vás poprosit o radu-čím ideálně ošetřovat Yepa? Mají takový zvláštní matný povrch, tak si nejsem úplně jistá, abych je nepohřbila :-) Děkuji. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, s impregnací bych šla na jistotu: Carbon na všechny materiály https://www.vpavucine.cz/doplnky/impregnace-carbon-pro-400-ml/.
      Co se týče krému apod., to si upřímně nejsem jistá, asi bych se zeptala přímo výrobce konkrétní péče, jestli nehrozí třeba ztmavení barvy. Hledám přímo na stránkách Sole Runner, ale žádnou zmínku o nějaké speciální péči nenacházím.
      N.

      Vymazat
  2. Dobrý den,
    zajimalo by me, jestli si myslite, ze yepa v nartu trochu povoli, jsou mi trosku uzsi, ale nic hrozneho..premyslim jestli vratit nebo si je nechat..

    OdpovědětVymazat