úterý 23. února 2016

Barefoot sandály pro děti


Do seznamu, který je podle potřeby aktualizován, se dostane bota, která splňuje jedinou podmínku - má v sobě víc než dva otvory.

Důležité: EU velikosti nejsou u všech výrobců totožné, jedna EU velikost může mít jinou délku u různých značek, ale i různých typů stejné značky. Uvedené rozdělení je proto jen orientační a má dopomoci k rychlé navigaci při hledání vhodné obuvi. Vždy se řiďte skutečnými přeměřenými délkami vybraných bot.


Sandály pro dospělé najdete zde, balerínky v tomto článku.


Seřazení bot podle velikosti.


Jack&Lily, gumová podrážka, vhodné na baculatou nohu s vyšším nártem.



Pediped, kožená podrážka




LBL řada Baby




Tikki





Bobux řada Soft sole





Vivobarefoot Ultra kids, vel. 25 - 34.
Vivobarefoot Bay, vel. 20 - 30.



Kidofit

Livie&Luca na Baby podrážce






Zeazoo, Vibram podrážka, možné individuální úpravy za příplatek.




Rileyroos řada Infant/Baby: kožená podrážka s gumovými protiskluzy




Filii


Pathik Shoes





Baby Bare Shoes





Tomar





Malý kompromis


D.D. step: pouze z řady 015, ostatní nejsou přijatelné ani jako kompromis



Froddo: s Flexi podrážkou




Shooshoos


Bobux řada Step Up a iWalk 




Livie&Luca: žádné ze sandálů nejsou na Turf podrážce. Na rozdíl od celoročních bot s Honey-comb podrážkou mají některé L&L sandály výplň v podrážce a ta je 1 cm vysoká, nedá se považovat ani za kompromis. Jediné přijatelné sandály jsou typ Captain - ve dvou variantách.




Skeanie řada Pre-walker a Junior Walker



See Kai Run: uveden mezi kompromisy, protože stoprocentní barefoot jsou jen některé modely, je to "kus od kusu".

Little Blue Lamb z kompromisní řady Squeaky:



Nike Sunray Protect - ukázka ohebnosti. Nike sandály mají normální šířku v oblasti prstů, ale jsou hodne úzké v oblasti paty - jsou proto vyhovující i pro úzké nohy.





Velký kompromis

Keen CNX
Porovnání kompromisních Keen CNX (užší) s tvrdšími a širšími Keen sandály.








Pediped Sahara nebo Amazon:






Z tabulky byly smazány i sandály Ahinsa pro přílišnout tvrdost podrážky.

SaveSave

53 komentářů:

  1. Dobrý den. Proč jsou Rileyroos brané jako kompromis? V této baby řadě jsou to určitě stopro BF, podrážka velmi podobná Pediped Originals nebo LBL Baby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mate uplnou pravdu, rada Infant/Baby je stoprocentni barefoot, diky. Opravim.

      Vymazat
  2. Dobry den, na leto budou myslim i sandalky od Filli..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cetla jsem, a uz je vidim i na strankach vyrobce, za chvili budou v tabulce.

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,mohu se,prosim, zeptat na Pediped Grip'n go? Je to aspoň kompromis? Nevím, kam to v těch tabulkách zařádit. Díky. I.Ch.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pediped ma bf radu Originals, vyse zminovane kompromisni sandaly Sahara (a ostatni na stejne podrazce) jsou z rady Flex. Rada Grip n Go je kompromisni castecne - nemam osobni zkusenost, ale podle reakci ostatnich jsou nektere modely prijatelne, jine maji velmi tlustou podrazku, nebo dokonce tvarovanou stelku. V tomto pripade je asi potreba pred koupi botku osahat.

      Vymazat
    2. Mco děkuji. Já mám pocit, že vůbec nedokážu vybrat jarní botku pro 13 cm dlouhou a 5,3 cm širokou nožičku. To, co se mi líbí je jen do malých velikostí, mámte teď Filii a tak jsem chtěla trochu jiný vzhled těch nových botiček. Filii super, ale prostě vypadají všechny hrozně stejně. A protože v tom bude chodit po zahradě, lézt do traktoru, lít si do toho vodu ze psí misky atd., tak za ty boty úplně nechci dát 2000 Kč. Což je třeba Bobux, který by se mi taky celkem líbil. Vím, že jsem se moc rozepsala a asi to sem nepatří, ale fakt nevím. Díky.

      Vymazat
    3. To vubec nevadi, naopak, od toho tu blog je :)
      Zrovna Pediped je taky hodne draha bota, cenove srovnatelna nebo i drazsi s barefoot...
      Dcerka ma spis uzsi nozku, hned me napadly Vertbaudet, ale nedelaji sandalky, jen balerinky.
      Jack&Lily si nejsem jista, jestli by nebyly moc siroke, zalezelo by jak sednou okolo kotniku a nartu.
      Co treba nejake latkove capacky, s vibram podrazkou treba, pokud je tak aktivni, hodila bych je klidne pri velkem zaspineni do pracky.

      Vymazat
    4. Já jsem třeba i hledala Tikki, ale buď je to 14cm nebo 15 cm. Nic mezi. Vertbaudet se dají pořídit v ČR? Já jsem nováček v BF, a tak moc nevím, které capáčky s vibram podrážkou máte na mysli. V Jack a Lily bych si asi taky vybrala, ale dle Vaší tabulky jsou asi taky širší. Měla jsem vybrané Zeazoo, ale to je trefa přesně vedle. Kouknu ještě po tom Vertbaudet. Ale Tikki jsem fakt nenašla. Tam ta velikost 23 prostě vypadla. 22 má 14 cm a 24 má 15 cm. Jak naschvál. Ještě teda nechci uplně sadnálky, prostě aby to mělo plnou špičku. Díky moc.

      Vymazat
    5. Tikki velikost nevypadla, oni to tak maji, delaji botky vzdycky ob jednu velikost.
      Vertbaudet jedine z Francie: http://vpavucine.blogspot.cz/2016/03/tip-vertbaudet-rada-slippers.html
      Zeazoo delaji upravy na miru, je to sice za priplatek, ale to by mohla byt cesta pro vas.
      Seznam sicu capacku je tady, skoro dole: http://vpavucine.blogspot.cz/2016/02/vyrobciznacky-barefoot-obuvi.html, ti nejznamejsi uz ale budou mit stop stav.

      Vymazat
    6. Ale představte si, že u nějakých Tikki tam ta velikost 23 byla. Nebo jsem už tak zblblá? No, vybírám Vertbaudet. To je mazec. Když čtu zkušenosti jiných maminek s nákupem, tak to bude pěkná loterie. Ale snad mám ten slevový kód. Také jsem psala do ZeaZoo, tak uvidíme, ty by se mi opravdu líbily.
      Moc díky za rady a tipy.

      Vymazat
    7. Mate pravdu a ja kecam, ob jedno jsou ty velikosti az od vel. 22 a ve vel. 23 jsou dva modely: http://tikki.ro/facelift/productCategory.php?categoryId=15&sizeId=30

      Dcera ma nohu 13,5 cm, Vertbaudetky jsem vzala vel. 23 a mela jsem stesti, sedi dobre.

      Nemate vubec zac, at se zadari :)

      Vymazat
    8. Moc díky. A můžu se ještě zeptat, proč ten Vertbaudet nikdo neprodává? Oni nemají zájem mít prodejce i jinde? Nevíte? Jinak už jsou na cestě, zkusila jsem troje boty, snad jedny budou a zbylé zkusím prodat.
      Díky.

      Vymazat
    9. Ja se snazila mit Vertbaudet botky v eshopu, ale komunikace velmi vazla, slibili, ze muj zajem preposlou na obchodni a daji vedet, ale uz jsem o nich neslysela. Tak je mozne, ze nemaji o jine prodejce zajem.
      Uz si presne nepamatuji, ale urcite dosly z Francie k nam do peti dnu, byla to celkem rychlovka.

      Vymazat
  5. Dobrý den,
    chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Synovi jsou 3roky, chodí a běhá od roka, ale ještě neměl žádné BF boty. Snažila jsem se mu kupovat kvalitní obuv, ale neznala jsem tento koncept a BF charakteristiky určitě nesplňovaly. Teď bych synovi ráda koupila sandálky a BF mě zaujaly. Nicméně v jednom z kamenných obchodů mě prodavačka nalomila tvrzením, že v BF je potřeba se naučit chodit přes špičku, jinak si dítě zničí patní kůstky. Neumím si představit, že syna naučím chodit přes špičku, nemá čas na přemýšlení jak chodí a běhá při tom všem objevování. Je možné, že pokud dítě nemělo BF obuv od prvních krůčků, může mu BF uškodit?
    Syn má nohu (tu větší) 16,5cm, měření šířky mi pokaždé vyjde jinak, ale myslím, že má normální šířku, ovšem s dost vysokým nártem. Z vaší tabulky, za kterou moc děkuju, mi vychází jako BF možnost jen Vivobarefoot a Kidofit. Zeazoo a Tikki mi připadají málo odolné pro našeho raubíře. Ovšem u Vivobarefoot si nejsem jistá, jestli je i na vysoký nárt, bohužel jsem v okolí nenašla kde bych se na ně fyzicky podívala. Naopak jsem si měla možnost osahat Pediped, Saharu a Stingray a musím říct, že se mi líbily. Ale jak píšete, nejsou to BF. Na druhou stranu kdyby byla pravda to o našlapování přes patu, Pediped by se hodily protože mají pružnou přední polovinu podrážky a pod patou jsou odpružené.
    Jsem z toho trochu zoufalá, vyzkoušet se naživo téměř nic nedá a cenově jsou boty postavené tak, že si nemůžu dovolit nakupovat naslepo. Ale nechci zanedbat zdravý vývoj mého dítěte. Za každou radu budu vděčná. Děkuju. Livvka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry vecer, diky za duveru ve me vlozenou, nejsem tedy odbornik, takze jen muj nazor: asi neni nejlepsi napad, aby dospely - nebo i starsi dite, ktere naslapuje tvrde na patu - zacal nostit barefoot obuv bez jakekoliv pripravy, samy boty nezmeni nic, je potreba zmenit stereotyp chuze, postaveni tela, posilit svaly, mozna zacit s nejakym cvicenim, treba poridit balancni pomucky, vyrobit koberecky... (Prestoze tohle vsechno vim a hlasam, ja i starsi syn, kteremu myslim taky byly tenkrat tri) jsme zacali s barefoot temer ze dne na den... a dobry :) Nemela jsem toho ani moc nastudovano, proste jsme oba bez problemu tak nejak prirozene prizpusobili chuzi.)
      Pokud si nejste jista, jak zacit, muzete - jak zminujete na konci prispevku - zacit s kompromisni obuvi, pritom treba vyhledat fyzioterapeuta, ktery je otevreny barefoot a poradi Vam jak cviky, tak spravny styl chuze, urcite poridit ci vyrobit zminene pomucky na doma, viz treba http://vpavucine.blogspot.cz/search/label/pom%C5%AFcky a postupne svym vlastnim tempem prechazet na barefoot.
      Poradaji se i seminare, doporucuji take pridat se k Facebook skupince Barefoot (nejen) pro deti, kde se schazi a diskutuji barefoot nakloneni (nejenom) rodice.

      Vymazat
    2. Dobry den,
      dekuju moc za radu, asi to tak udelam. Poridim kompromis jako treba Pediped a nez najdu vhodnou BF botku, nastuduju si toho vic a zacneme cvicit :-) Dekuju Vam a preju hezky vikend.

      Vymazat
  6. Ty patní kůstky jsou opravdu problém. Když vidím opravdu běhací děti jen v capáčcích na betonu, tak opravdu trpím. Takové ty opravdové BF boty podle mě nějsou na člověkem vytvořené umělé tvrdé povrchy. My máme doma všichni bosou chůzi moc rádi, ale na betonu, zpevněných cestách atd si musíme dávat zatraceně dobrý pozor a to děti nedělají, zvláště ty opravdu živé na bolístky vůbec nehledí (ze zkušenosti s mým dvouletým synem). Já bych jako kompromisní botu ještě uvedla sandále richter, nemají zvedlou špičku, podrážka je rovná, ohebná (k zarolování i ždímání). Pata je pevnější, ale není to takové drama, na městském betonovém povrchu je hezky chráněná. Na trávě a lesních pěšinách samozřejmě naboso :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den,
    už 2 měsíce čtu různé články a zejména váš blog. Moc jste mi pomohla, tím, že jej píšete. Každopádně si připadám i tak malounko ztracená a nejsem takový odborník jako vy. Hledá kompromisní sandálky, nic příliš měkkého, ale určitě né nic tvrdého. Nyní máme jako zálohu Protetika a v tom bych nemohla chodit ani já, natož můj roční syn, tedy hledám kompromis. Myslíte, že byste mi mohla poradit s nákupem sandálků? Syn má délku nohy 13,7 cm, šířku 6-6,2 cm, tedy normální až širší nožka, s vyšším nártem (použila jsem vaše tabulky na počítání). Jaké značky byste doporučovala? Budete moc hodná, pokud mi pomůžete. Ještě bych moc ráda něco nejlépe s dvěma pásky, nějak to na mě působí, že jsou pak víc flexibilní.
    Napadá mě Froddo Flexible (bojím se, aby nebyli úzké), Shooshoes, Froycoo..
    Moc děkuji za odpověď.Petra P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, diky :)
      Se sandalky to neni jednoduche, vyber je spis omezeny. Froddo Flexible by myslim uzke nebyly, ale musel by mit o trochu vetsi nadmerek nez 1 cm - vel. 24 s 15 cm na delku a 6,5 cm na sirku. Nemaji ale moc dobrou spicku, takze jestli ma vyrazny dominantni palec, vyradila bych je.
      Shooshoos budou zas siroke prilis - na 14,8 cm maji 7,2 cm, v tom uz by pravdepodobne plaval. (Krom toho maji skryty cca 0,5 cm podpatek.)
      Freycoo asi myslite kompromisni Squeaky, ty jsem nasla 24: 14,9 cm na 6,4cm, ty by mohly jit (ale pocitejte s tvrdsi podrazkou a myslim, ze take maji vyvysenou patu.

      U Jack a Lily je bohuzel mezi velikostmi, LBL uz jsou male... Takze dalsi mozne jsou Kidofit (pokud ma i sirsi kotnik) nebo Livie a Luca na Track podrazce (14,9 cm na 6,7 cm, ale daji se dobre utahnout i na uzsi kotnik).
      Asi bych nejvic hlasovala za Vivo Bay https://www.vivobarefoot.cz/produkty/detske/vivobarefoot-bay-k-navy, spnuji vsechny pozadavky - nejsou nejak extremne mekke a maji 2 pasky. Na sirku myslim budou taky ok (nedari se mi dohledat presne miry).

      Vymazat
  8. Dobry den, mam otázku. Uz si neviem rady s vyberom sandalkov pre moju zizalku :( Je to zacinajuci chodec a ma uzku nozicku, vsetky sandálky su jej siroke :( Ma dlzku 11,8cm a sirku 5cm, vysku nartu 4,6cm. Mate nejaky tip co by jej mohlo sadnut? Dakujem za info

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verim Vam, pro velmi uzke a utle nozky je velmi maly vyber, sandalku zejmena. Mam na jedne uzkonozce vyzkouseno, ze nejlepe sedi Tikki (sice jsou rozmerove siroke, ale jsou velmi mekke, poddajne a prizpusobive, jen nekdy v nich male deti zakopavaji, kvuli vnejsimu svu) a Froddo Prewalkers (daji se celkem dobre utahnout okolo kotniku/nartu, ale lepe celorocni nez sandalky). Idealni varianta spis bude nechat je usit na miru, treba Dadoos - i kdyz nejsou extremne otevrene, jsou to jen perforovane capacky, lepsi neznam.

      Vymazat
  9. Dakujem za info, dala som si usit sandálky capacky..chcela som este nieco uzavrete ak bude chladnejsie..myslite, ze froddo prewalkers vel. 21 by jej sadli? Ma teraz nozku 12cm a 5cm tu sirku. Alebo radsej dat usit capacky uzavrete? Dakujem za radu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze sanci mate velikou :) Froddo Prew. celorocky se daji utahnout i na tu nejdrobnejsi nozku. Ano, volila bych vel. 21.

      Vymazat
  10. Dobrý den, děkuji moc za skvělé články. Stále ale tápu s výběrem bot pro mou dceru(13 měsíců, chodi cca měsíc) na nožku 11 cm délka, 5cm šířka. Od rostla z nejmenších Liliputi capacku, vetsi velikost je na ni obrovska do sirky.U většiny vyzkoušených capacku se ji cast nadmerku schova pod patu, coz mi prijde spatne.Jake otevřenější sandalky s uzavřenou špičkou a patou (typu LBL, které se bojím ze ji nesednou) byste mi doporučila? Objednala jsem na zkoušku sandalky Froddo prewalkers,ale ještě nedorazily a zdají se mi dost uzavřené dle obrázku. Moc děkuji za radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, a diky.
      LBL Baby by myslim byly siroke, u 12 cm delky by mela temer 1 cm nadmerek do sirky, to je moc.
      Frodda by sedet mohly, 0,5 cm na sirku je ok. Pokud ne, nechala bych pro takto male dite usit derovane capacky na miru, treba Dadoos.
      Jedine sandalky, ktere me jeste napadaji, jsou Zeazoo, tato velikost: https://www.vpavucine.cz/19-20/. Vim, ze nadmerek je podle tabulky velky, ale z moji dosavadni zkusenosti se zkousenim by mohly sedet dobre (zalezi samozrejme jak presne mate premereno). Sedi na normalni a trochu vyssi nart, daji se utahnout i okolo uzsiho kotniku.
      Nektere boty jsou usite tak, ze cast nadmerku je za patou (treba Tikki, protoze maji za patou nahore gumicku, ktera posunuje nohu trosku dopredu), samo o sobe to vadit nemusi, pokud ma stale dostatecny nadmerek i pred prsty.

      Vymazat
    2. Děkuji moc za rady. TZeazoo jsem také zkoumala, ale odrazujeme mě ta cena. Froddo sandálky na šířku sedí dobře, ale zdá se, že od posledního měření dceři vyrostla nožka na 11,5, takže jsem netrefila velikost. Takže asi zvolím Dadoos sandálky na míru a Froddo nebo Bobux plné botky jako celoroční. Tikki jsem zvažovala, ale pak jsem se dozvěděla o tom nadměrku za patičkou a nechci, aby to dcera sešmajdávala. Mějte hezké dny

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den, děkuji za skvělý přehled. Zajímalo by mne, z jakého důvodu nejsou sandálky DD step ani kompromisní? Celoroční z řady 0,15 máme a plně nám, vzhledem k lehké hypotonii nožky u dcery, vyhovuje zpevnění paty při jinak velmi ohebné podrážce. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, diky. Mam zafixovano, ze ddstep sandalky nejsou tak dobre (tak kompromisni) jako celorocni - ale je mozne, ze se pletu, nebo zacaly vyrabet nove... V ruce jsem je nemela. Pozjistuji.

      Vymazat
    2. Mate pravdu, tady asi neni duvod to nejak overovat, podle fotek jsou sandalky uplne stejne, jako celorocni. Jen bohuzel nejsou moc otevrene. Do seznamu doplnim. Diky.

      Vymazat
  13. Hello Naděžda. I still hope that you are going to start writing a blog in English. It would be so much better than google translate. Just start with the new posts, you don't need to translate the old ones if you don't have time. I wish you all well.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi Marjeta, I believe I will have more time during the summer, the plan is to start with it as soon as possible.
      N.

      Vymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den, potřebovala bych poradit se sandálkami pro syna(já vím, že ještě není ani jaro, ale kecky už mám rozhodnuté), v létě mu budou 3, zdatný průzkumník terénu všeho druhu, široká nožka s dominantním palcem, sednou nám sole runner puck, aktuálně délka nohy asi 15 cm, šířka cca 6,9, do léta určitě poroste, ale alespoň abych byla v obraze - která značka by mohla sedět??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepotesim Vas, na takovou nozku toho moc neni. Myslim, ze muzete vybirat jen mezi Vivobarefoot Ultra (jestli ma uzsi kotnik nebo nizky nart, bude potreba pasek zkratit, viz http://vpavucine.blogspot.cz/2017/05/tip-vivo-ultra-zkraceni-pasku.html), Tomar nebo Tikki. Tomar a Tikki delaji podobne velmi mekke botky s gumovou podrazkou a pruduchy: http://vpavucine.blogspot.cz/2017/07/tomar-capacky.html. Oboje jsou velmi prizpusobive, daji se dobre utahnout i na uzsi kotnik. Urcite jeste pred nakupem zkontrolujte, jestli staci na sirku.

      Vymazat
  16. Chtěla bych se zeptat na značku Move by Melton Prewalker - konkrétně sandálky Alt Rose. Popřípadě nějaké doporučit, už nevím...Narazila jsem na ně a vypadají dobře, ale nikde na ně není moc komentářů....potřebuji pro dceru vhodné na svatbu, letos jdeme na tři, tam nemůže jít v capácích....livie a luca jsem po přečtení Vašeho článku zavrhla a teď nevím:D Nohu má normální, délku nohy má 15cm, šířku 6,8. Filii mi moc vhodné na svatbu nepřijdou a taky jsou celkem úzké....moc děkuji za odpovědi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prewalkery maji bezva mekkou podrazku, ale ne perfektni tvar spicky. Z moji zkusenosti jsou jen na nenarocne aktivity. Treba odrazedlo nedaji vubec.
      Ve kterem clanku jsem tak pomluvila Livie? :)
      Napadaji me jen Tikki https://www.vpavucine.cz/vel--26/ nebo podobne BB Shoes. Ale nebala bych se ani capacku - treba tyhle jsou jak na svatbu delane: http://www.halibeli.cz/baleriny/.

      Vymazat
  17. Dobrý den, prosím jaký máte názor na freycoo (parker) sandalky? je to alespoň kompromis? Děkuji ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, je, jsou stejne jako LBL Squeaky (musim aktualizovat). Ale osobne ty boty moc rada nemam, ta vzduchova bublina je hrozna blbost.

      Vymazat
    2. Dekuji za odpoved ☺ ano, taky nechápu, proc tak delaji takove nesmysly. Bohužel je asi budeme kupovat, protože hledám opravdu otevřené sandalky. Doteď jsme měli J&L a ty jejich sandály byly úžasné. Škoda, ze v těch větších velikostech je ten výběr horší a horší 😯

      Vymazat
  18. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  19. Ideální jsou outdoor sandály, které opravdu něco vydrží a vaše noha v nich bude pevná a stabilní, navíc skvěle dýchají..já osobně používá sandály i při práci, a to nejenom v létě..

    https://www.pracovniochrana.cz/pracovni-sandale

    OdpovědětVymazat
  20. Dobrý den, máte prosím srovnání sandálků Tikki a Zeazoo Nemo, popř. Gobi? Syn teď nosí Tikki, padnou mu pěkně a zvažuji, zda na léto vzít větší stejné nebo zkusit zeazoo, zdají se mi otevřenější. Na tikki mi velmi vyhovuje extrémně měkká, tenká, ohebná podrážka, u zeazoo se mi z fotek zda možná ještě lepší tvar pro dominantní palec. Děkuji moc za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (Omluva za pozdni odpoved, vsimla jsem si az ted, ze blogger nepublikoval odpovedi.)
      Zeazoo jsou uzsi, podrazku maji vyssi a mene flexibilni, nez Tikki. Tvar spicky je u Zeazoo lepsi.
      Vic podobne Tikki jsou Baby Bare.

      Vymazat
  21. Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či by sa dalo o týchto sandálkach uvažovať ako o alternatíve. Máte s nimi nejaké skúsenosti? Ďakujem
    https://www.keenfootwear.com/p/Y-MOXIE-SANDAL.html?dwvar_Y-MOXIE-SANDAL_color=1016691&cgid=kids_bigkid

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (Omluva za pozdni odpoved, vsimla jsem si az ted, ze blogger nepublikoval odpovedi.)
      Osobně tyto boty neznam, podle fotek tipuji na podpatek, pevnejsi podrazku, tvar spicky neni dobry.

      Vymazat
  22. Dobry den, chcem poprosit o radu s vyberom sportovych sandolok pre syna, ktory ma "plutvicky" - ak som dobre zachytila z Vasho blogu, mate s tym skusenosti :). Nozku ma dlhu 17,3 cm a siroku 7,2 cm. Minuly rok sme mali Pediped Stingray, museli sme pridavat suchy zips , aby sli lepsie dotiahnut okolo clena, potom mu uz na nozke drzali krasne. Teraz rozmyslam nad velostou 29 alebo 30, ale v tychto velkostiach mi pride spicka az prilis uzka. Dalsi kandidat je Keen CNX, spicka s ami zda mozno sirsia, ale zase sa bojim prilis tvrdej podrazky. Este som videla pre taketo nozky odporucanie na Vivobarefoot Bay, ale pravdupovediac, tie su prilis uzavrete. Vivobarefoot ULTRA K zase vyrobca neodporuca do terenu. Viem, ze musim ist do nejakeho kompromisu (ak sa zazracne neobjavi este nejaky iny model), rozhodujem sa medzi Pediped a Keen. Mate najaku skusenost, odporucanie? Vopred dakujem. Lucia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, ano, syn má širokou nohu a úzký kotník, ale nosí jen bf boty, takže ani s Pediped, ani s Keen nemám zkušenost.
      Nosí Vivo Ultra (Bay se nedaly utáhnout vůbec) a Baby Bare sandálky (s pásky až na zem), všechno ostatní je mu úzké, Fare Bare nedotáhne okolo kotníku.
      Můžete zkusit Jonapy: https://www.vpavucine.cz/jonap/b8s/, rozměrově jsou ok, nebo Feelmaxy (jsou pořád na cestě).

      Vymazat
    2. Dakujem velmi pekne, popozeram. Aky teren zvladaju Vivo Ultra? Luka, les?

      Vymazat
    3. Nosí je všude, jen ne pořád, přecejen ten gumový materiál ideální není.

      Vymazat
    4. Dakujem za odpovede, kupili sne Keen a som prekcapwna, ako dobre sa daju utiahnut okolo jeho uzkeho clenka.

      Vymazat