pátek 4. listopadu 2016

Zimní a celoroční KidOFit

Malá poznámka pod čarou pro rodiče dětí se širší nohou, které v Kidofit celoročních nebo letních botkách mají minimální nebo žádný nadměrek na šířku: zimní jsou užší. Nemají jen zúžený vnitřní prostor kvůli kožíšku, ale užší je podrážka. Sice o pár milimetrů, ale i ty můžou někdy chybět.






Podrážky: vlevo zimní, vpravo celoroční. Zimní podrážka není pod prsty průhledná, kvůli lepší izolaci.



Stélky:




Záběr zvrchu: teniska vykukuje pod žlutým okrajem zimních kozaček:





Poznatek číslo 2: zimní Kidofit nemají zateplenou stélku, stélka je stejná jako v sandálech nebo celoročkách. Koupila jsem do nich dospěláckou teplou Merino vložku z DM a vystřihla podle stélky (téměř nestačila na šířku).




4 komentáře:

  1. Dobrý den, chtěla bych Vás opět poprosit o radu. Potřebuji synovi vybrat celoroční boty a jsem v úzkých. Nohu má širokou s vysokým nártem a pohybuje se už v číslech, které většina výrobců barefootu nevede. Podle dnešního měření má syn nohu 18cm a šířku skoro 8cm. Nejraději bych mu koupila Kidofity, které se nám osvědčily jako letní sandály i zimní boty, ale bohužel končí 30, což už by bylo bez nadměrku. Existuje jiná značka, která by synovi mohla sedět? Klidně kompromisy, co se týče podrážky slevím z barefoot atributů, ale jde mi hlavně o dostatečný prostor pro prsty a nožku jako takovou. Předem děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, myslím, že by seděly Ahinsa shoes - ale někde jsem teď zahlídla, že momentálně dětské nešijí, tak jedině poohlédnout se po skladových zásobách eshopů (a nechat si rovnou pro jistotu přeměřit i šířku).
      Myslím, že Feelmaxy budou úzké, ale Leguanito by mohly na šířku stačit: jsou to ponožkoboty, ale čtu na ně jen ty nejlepší recenze, vydrží hodně. Jestli má široký i kotník, mrkněte na Meltony: https://www.vpavucine.cz/move-by-melton-2/slip-on-cerne/. Na léto klidně Tikki sandálky, kůže ještě povolí a jsou hodně přizpůsobivé: https://www.vpavucine.cz/tikki-shoes/adventures-by-car-sandaly/. Víc už mě jich nenapadá, jedině nechat si ušít, třeba ZlaTuš šije krásné, já mám v plánu nechat synovi ušít kecky od mimiválenky.

      Vymazat
  2. Dobrý den, děkuju za odpověď. Našla jsem ještě doporučení na Vivobarefoot Reno, myslíte si že by šly? A co se týče kotníku, nejsem si jistá jaký ho má, jsou nějaké tabulky jak se to měří?
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reno by mozna taky sly, jestli nebude par mm na sirku chybet. My mame Reno vel. 28, maji VD 17,7 cm
      a VS 7,6 cm.
      Kotnik muzete jedine odhadnout, jestli je uzky, musite vsechny boty hodne utahovat. Tipuji, ze pokud mu sedely Kidofit, zas tak uzky nebude, Kidofitky se neutahuji moc dobre na uzky kotnik.

      Vymazat