pondělí 4. července 2016

Tip: boty Zeazoo

Ručně šité barefoot boty z Bulharska jsou v ČR hůř k sehnání - Zeazoo je malá rodinná firma, nestíhají šít ve větším množství. Dají se objednat přímo z Bulharska na zeazookids.com (zeazoo.com je eshop pouze pro místní). Ušití bot trvá odhadem 7 - 10 dní, poštou pak doputují za 5 dní.




Pokud při objednávce použijete kód "naboso", odečte se z ceny 5 procent, což je zhruba výše poštovného do ČR.

Zeazoo měří velikost bot jinak, než je běžné: jak je vidět na fotkách, měří botu od spodního švu ke špičce podrážky u palce, skutečná vnitřní délka je tedy o pár milimetrů menší, než ta z tabulky velikostí.  Velikostní tabulky se liší u jednotlivých modelů, je lepší řídit se tabulkou v detailech vybraného modelu. Správně zvolenou velikost si můžete ověřit třeba u prodejců v ČR, nebo v této tabulce.




Zeazoo boty jsou stoprocentní barefoot, lehké, ohebné, s dobře tvarovanou špičkou.
Ukázka ohebnosti Zeazoo sandálků:





Při objednávce sandálků můžete zvolit šířku (narrow - regular - wide): šířka podrážky je stejná ve všech variantách, jen se použijí různě dlouhé pásky okolo prstů (narrow/úzké -5mm, wide/široké +5 mm k běžné délce) a zmenší/zvětší se tak maximální obvod okolo prstů (kolonka Maximum circumference (toes)).


Přeměřené boty:

Sandálky Nemo vel. 22/23, délka (ode švu ke švu) 14,8 cm, reálná délka je o pár milimetrů menší, protože pásek přes prsty je ušitý tak, že ubere 2 - 3 mm na stélce, viz foto:



Šířka stélky ode švu ke švu je 6,3 cm, ale pásky na boku opět uberou zhruba 2 milimetry z každé strany.
Reálná šířka přemeřená měřidlem Clevermess (kam až bota "pustí") je 6,5 cm.


Mokasíny vel. 23: vnitřní délka 150 cm, reálná vnitřní šířka měřená Clevermessem 7,2 cm, ode švu ke švu 6 cm.


SaveSave

Žádné komentáře:

Okomentovat