pátek 18. března 2016

Bosý chodníček

Dlouho plánovaný projekt výstavby stezky bosou nohou konečně dospěl do 1. fáze!




Veškerý materiál kupíte v některém z hobbymarketů. My použili:

na konstrukci
- obrubník: dřevěné kůly ke stromům (už namořené, vhodný nátěr poradí ve specializovém  obchodě), ve dvou velikostech a šířkách



- podložka: pro oddělení podloží, zabraňuje prorůstání trávy. Stejně jako u pískoviště, vhodné jsou netkané nebo mulčovací textilie - na rozdíl od igelitu propouští vodu a materiály na nich nezůstávají mokré.



povrchy
- šišky
- kůra
- písek
- kamínky




Půdu jsme okopali a zarovnali, potřebný pás pokryli podložkou a nařezané kůly po obvodu spojili šrouby (doporučují se i cepy). Menší kůly, které od sebe oddělují jednotlivé výplně, jsou k obvodovým přišroubované také, jen uprostřed, kde se dvě konstrukce spojují k sobě, jsou k sobě přivázané.


Šířka chodníku: cca 0,8m
Délka: pro větší děti bych volila jednotlivé oddíly s různými materiály delší, u našich mám dojem, že by po více než pár krocích z chodníčku lezly dolů, mají proto jen zhruba metr.




Kvůli stavbě budeme muset v létě chodník dočasně přesunout, ale hned poté ho zasadíme hlouběji do země.






A hned vedle chodníčku jsme objevili tyhle krásku!




Související:

Bosá chůze - tipy na pomůcky

Barefoot parky, díl první: Rakousko

1 komentář:

  1. Nezvažovali jste třeba i to že byste na práci používali neviditelné obrubníky? Já si právě myslím že by to vám i vašemu dítěti vyřešilo dost nesnází, a to nejenom dnes ale vlastně i do budoucna, víte?

    OdpovědětVymazat