úterý 26. ledna 2016

Recenze: Skeanie Snug zimní boty

Skeanie jsou vhodné spíš pro užší nožku, jsou pohodlné a teplé - zateplená je i stélka. Do velkých mrazů jsme je nebrali, do teplot těsně nad nulou jen s teplou ponožkou.




Po impregnaci zvládly i vlhko a zhruba hodinové vycházky v nízkém sněhu. Přesto myslím, že jsou vhodné spíš do suché zimy, sněhule to samozřejmě nejsou. Naši mírnou zimu s troškou sněhu ale zvládly bez problému.

Botky jsou kožené, z příjemných materiálů, bohužel se rychle okopou a odřou - můj syn, který botky testoval, je zkušený chodec, přesto je na botkách po necelém měsíci nošení (na střídačku s jinými) několik malých odřenin. Jsou viditelné jen zblízka, ale umím si představit, že méně zkušený chodec, který častěji zakopává a v botkách klečí, okope botky výrazně víc.



Podrážka je tvrdší, než bych si u barefoot bot představovala (nutná poznámka - je pochopitelně stále mnohem ohebnější, než kopýtka z běžné obuvi), chozením ale změkla, odolává jen podélnému ohnutí. Chůzí a hlavně jízdou na odrážedle se odřely výstupky na špičce a na patě.



Špička boty je úzká, je potřeba poměřit, jestli mají prsty dostatek místa - není to velký problém, boty mají vyndavací stélku.

Zapínání je na dva suché zipy vpředu, jdou dobře utáhnout.
Velikost 27 má délku 17,4 cm a šířku 6,5 cm.



Cena cca 1300 Kč.
+ krásné kožené měkké boty, 
- úzká špička, snadno se odřou.

Jsou to botky spíš na parádu, méně do terénu. Kvůli úzké špičce a podélně nezohnutelné podrážce jsou někdy považovány spíš za velmi rozumný kompromis, než 100% barefoot.

Žádné komentáře:

Okomentovat