čtvrtek 14. března 2019

Orto+ dětské sandálky

Novinka na trhu barefoot bot - český výrobce Orto+ přichází s dětskými sandálky, bez kompromisů, ve velikostech 23 - 30.


Na eshop jsem zvolila jen modely s ochranou palce, jedny páskové, jedny uzavřenější, se suchým zipem na každém pásku. V nabídce jsou i modely s otevřenou špicí (D200 a D203, do vel. 30, resp. 33).

Páskový model D201:















Model D202, který má suchý zip na každém z pásků:













Podrážka je cca 3 - 4 mm vysoká, rovná, ohebná ve všech směrech, i pod patou. Tvar špičky je dobrý, na palcové straně je rovný. Boty nemá opatek a jsou velmi lehké.
Sedí dobře na normální kotník i nárt, dají se dobře utáhnout okolo kotníku. Verze G má kratší pásky přes nárt/nad prsty, délka i šířka je stejná. Nezkrácená verze může být označená písmenem H.




Fotky ohebnosti podrážky:





Poznámka k měření:

Reálná vnitřní šířka jsem přeměřila měřidlem Clevermess, měřidlo je odečtené zhruba v místě kloubů, ode švu ke švu (v místě, kde je tužka):




Délku jsem měřila měřidlem Plus12, našikmo, od středu paty k palci, k pásku před palcem.




Srovnání standardní "šíře" a šíře G:

Šířka bot jako taková je u obou variant stejná, u verze G je snížen svršek boty (zkráceny pásky přes nárt) o 6 mm, lépe tak sednou na nohy s nižším nártem. Jsou nižší i nad prsty.

Modrá bota standardní šíře (H), žlutá nižší varianta G:









Fotky bot na noze:

Noha má normální nárt i kotník.









Srovnání se Zeazoo sandálky:

Tvar špičky je totožný, šířka podrážky zvenku také (jak v oblasti prstů, tak v patě). Zeazoo má podrážku delší, ačkoliv vnitřní prostor je u obou bot stejný. Orto+ mají podrážku nižší a ohebnější, zejména podélně.

Modré Zeazoo, růžové Orto:








Srovnání s Baby Bare sandálky:

Tvar špičky je stejný, BB jsou výrazněji užší v patě. Ohebnost podrážky je srovnatelná, BB jsou celkově nižší a mají i méně místa nad prsty.

Na první fotce je srovnání tvaru paty: žluté Baby Bare na podrážce Orto sandálků:



 Vlevo Orto, vpravo BB:








Nabídka Orto+ na sezónu jaro/léto 2019 v dospěláckých velikostech:



Žádné komentáře:

Okomentovat