neděle 26. srpna 2018

Jonap kompromisní látkové bačkory

Bačkůrky nejsou stoprocentní barefoot, kompromisní jsou kvůli pevnější, méně ohebné podrážce a pevnějšímu opatku - pata je po obvodu vyztužená.



Update 1/2019: Jonap má novou verzi bačkor s výrazně flexibilnější podrážkou, viz http://vpavucine.blogspot.com/2019/01/srovnavaci-jonap-beda-backory.html.







Opatek je pevnější než u Pathik nebo Beda bačkůrek - což je nevhodné zejména ve školce, kdy dětem při klečení na zemi botka zavazí a můžou pak vytáčet nohy.




Bota nemá vyndavací stélku. Focená velikost je 23, vnitřní délka 15,8 cm, vniřní šířka 6,5 cm.

Podrážka je po vytažení z krabice pevná, nošením údajně trochu změkne. Pevnější jsou bačkůrky zejména pod patou, podélná i příčná ohebnost je horší. Podrážka je cca 5 mm vysoká.






Sedí i na užší kotník, nárt normální, max. nižší, okolo kotníku jdou dobře utáhnout.

Tvar špičky je dobrý:






Srovnání s Beda bačkory:





Pokud Beda bačkory nesedí v kotníku nebo v nártu, nebo jsou příliš široké, je Jonap možná kompromisní varianta (zejména poté, co se přestaly vyrábět Pathik bačkůrky) - ale spíš pro školní děti, ne pro školkové.


 Video ohebnosti Jonap vs. Beda:






3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu. Dcerka ma 4 roky, nozky 16 a 16,5 cmx6,5 cm. Nart je normalny, ale patu a clenok ma uzke. Neviem jej najst ziadne papucky, v ktorych by zniesla nadmerok aspon 1 cm. V beda, pathik aj anatomic sa jej posunie nozka dopredu a nadmerok ostane vzadu. Je nieco, co by jej mohlo sadnut? Ci len tieto jonap. Dakujem velmi pekne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim, tady si netroufnu moc radit, pokud nesedi zadne ze jmenovanych, asi bych nechala usit na miru. Napadaji me jeste Slipstop, ty maji hodne utazenou gumicku okolo kotniku. Taky u nich cast nadmerku zustava za patou, je u nich lepsi volit vetsi nadmerek nez obvykle.

      Vymazat