úterý 16. ledna 2018

Froddo Prewalkers - větší velikosti

Froddo vyrábí od sezóny jaro/léto 2018 celoroční modely z řady Prewalkers až do velikosti 27. Doposud se daly koupit jen do vel. 24, která má cca 15 cm vnitřní délku. Větší se vyrábí jen celoroční modely, nikoliv sandálky nebo balerínky.



Větší velikosti jsou ve srovnání s menšími o pár milimetrů nižší na výšku. Jsou také nižší v nártu.
Na fotkách je vlevo vel. 24 vpravo nová velikost 25:





Pásek přes nárt je od vel. 25 širší. Na fotce vlevo je vlevo vel. 25 (širší pásek), vpravo vel. 24 (užší pásek):




Nejvýraznější změnou je jiná podrážka: u větších velikostí je tmavější a má jiný vzorek, je ale stejně (tedy velmi dobře) ohebná.






Detail vzorku podrážky:



Tvar špičky je srovnatelný. (Zkušenost po naskladění: některé jednotlivé modely nejsou dobře ušité a špička je výrazněji špičatá.)



Vlevo vel. 24, vpravo nová 25:




Jak vypadají na noze:




Nové velikosti 25, 26 a 27:







Nejvetší nová velikost (27) má vnitřní délku 17,5 cm, ostatní přeměřené míry viz velikostní tabulka na eshopu.

8 komentářů:

  1. Tak to asi nebude na dominantni palec ze?

    OdpovědětVymazat
  2. Dobry den,mohu znat Vas nazor na spici?Divam se na fotky porad dokola a dokola a prijde mi opravdu dost kulata.Mela jsem za to,ze prewalkery maji jinou spici,nez ostatni modely Frodda.
    Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prewalkers nemaji dokonaly tvar spice, koneckoncu Froddo se ani "nesnazi" vyrabet barefoot boty, jenom to tak nahodou vyslo, ze nektere modely jsou celkem fajn. Zaroven ale ta spice neni ani uplne nejhorsi, na palcove strane se staci jen mirne. Ale staci. Podobne je to i u Flexible modelu. Na dominantni palec nejsou vubec.
      Nerekla bych, ze maji Prewalkers vyrazne lepsi tvar spice, nez modely Flexible. (Zato ostatni modely, ktere nejsou na Prewalkers nebo Flexible podrazce, uz ji horsi maji.)

      Vymazat
    2. Velice dekuji...objasnila jste mi to :-)

      Vymazat
  3. Dobry den, myslite, ze su vhodne i na ven v pripade sucheho pocasia? Dekuju moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, botky se bezne nosi ven - je samozrejme nutne pocitat s tim, ze jelikoz nemaji zadny okop/vyvysenou podrazku, snadneji se zejmena na spici a na patach okopou nebo sedrou. Naimpregnovane daji i nejake to vlhko.

      Vymazat
  4. Dobrý den, sháním nějaké měkké botky, zdá se mi, že syn neumí chodit v tužších celoročkách, jako např. Filii. Nenapadá Vás prosím ještě jiná značka poddajných bot, které snesou trochu vlhka? Syn má nohu 14x6,1, takže asi normální, nárt se mi zdá také normální.

    OdpovědětVymazat