pátek 27. října 2017

Sole Runner Pan


Novinka pro sezónu podzim/zima 2017, vyrábí se ve velikostech 25 - 35, ve dvou barvách - tmavě červené a hnědé.





Délka a šířka Pan je podobná jako u SR Puck.





Podrážka je jiná než u Puck, je vyšší kvůli lepší izolaci v chladnějším počasí. Pan má stejnou cca 2,5 mm vysokou podrážku jako Puck a na ní je zhruba 3,5 mm vysoká gumová vrstva. Pan jsou tak ve srovnání s Puck méně ohebné, zejména příčná ohebnost je horší, hlavně pod patou.



Vlevo Pan, vpravo Puck:



Ohebnost Puck:




Ohebnost Pan:





Bota má stejnou červenou (méně často i černou) vyndávací stélku jako Puck (s pěnovou výstelkou pod patou, která jde snadno odstranit) plus jednu teplejší flísovou. Teplejší stélka je cca 5 mm vysoká, měkká, netvarovaná (stejná bývá i v některých dospěláckých Sole Runner). Tato stélka se chůzí mírně sešlape. Zapínání je na tkaničky, v krabici je i tzv. brzdička, kterou se dají tkaničky utáhnout bez zavazování.





Svršek boty je z broušené kozí kůže s voděodpudivou úpravou, podšívka je flísové mikrovlákno. Tvar špičky je stejný jako u modelu Puck, budou dobře sedět na užší a normální kotník a nižší a normální nárt - kvůli zavazování na tkaničky je možné, že se budou hůř prozouvat, je komplikovanější je maximálně roztáhnout. S Puck jsou i stejně vysoké.







Voděodpuzující svršek funguje stejně jako u Puck: bota není voděodolná, je vhodné ji naimpregnovat, ale materiál svršku je upravený tak, že případné kapky vody na botě zůstávají/stečou, nevsáknou se.





 Fotky bot na noze:








Pomůcka při výběru vhodných barefoot a kompromisních bot pro děti, založená na zohlednění čtyř atributů nohy: délka, šířka, nárt, kotník/pata.

6 komentářů:

  1. Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, hodí se tyto botky i na jaro, nebo už budou příliš teplé? Hledám něco, co vydrží i mokro a celodenní výlety...
    Předem díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedine na studene jaro, odhadem nejpozdeji od plus deseti uz v nich bude teplo. Predpokladam, ze hledate neco na sirokou nozku, takze spis SR Pan, nebo treba Beda Barefoot, nebo Vivobarefoot.

      Vymazat
  2. Díky za info, to by byly asi moc teplé, potřebuji spíš celoročky. Beda barefoot jsme zkoušeli ty s membránou, přišly celé rozlepené, ty jsem hned poslala zpět. Vivo máme vyzkoušené primus mesh a ty mu posouvaly nohu tak, že skoro celý nadměrek byl za patou. Nohu má širší v prstech a úzkou patu, delší palec. Nic koženého na něj asi neseženu:-( Šlo mi hlavně o mokrou trávu, nebo když nás chyte déšť na výletě...Jsme pořád v terénu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivo mrknete na Gobi (jen na nizky nart) nebo Reno. Jeste me napadaji Livie and Luca nebo Camper Peu Cami. I ty SR Pan neco vydrzi, kdyz je budete poradne impregnovat.

      Vymazat
  3. Dobry den. Chapu spravne,kdyz si myslim,ze tyto botky nebudou na nozku rozmeru 14.5x7.1,s vysokym nartem a nozka je buclata? Dekuji za odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, Sole Runner obecně jsou na nízký nárt, na vysoký je neprozujete. Také se vyrábí až od vel. 25, byly by ještě trochu velké.

      Vymazat