sobota 30. září 2017

Froddo Flexible zimní

Kompromisní Froddo Flexible jsou v sezónně podzim-zima 2017/2018 nabízeny ve dvou zimních modelech: na dva suché zipy přes nárt a s jedním suchým zipem na straně boty.


Oboje jsou zateplené buď ovčí vlnou (levnější), nebo kožešinou (dražší, označené K). Podšívka s ovčí vlnu je trochu pichlavá a někdy děti kouše. Zateplená je i stélka, která není vyndavací. Boty se vyrábí  ve velikostech 19-30. Vhodné jsou na normálně širokou nohu.

Froddo "válenky" se zapínají na jeden široký suchý zip na boku




Bota je celkem nízká v nártu, na vysoký nárt se neprozouvají dobře. Tunel okolo kotníku je průměrně široký, sedí tedy na normální nárt a normální kotník, ale někdy i na nohu s nižším nártem a užším kotníkem.










Všechny focené boty mají podšívku z kožešiny, pocitově se zdají být velmi teplé.




Barevné varianty:




Model na dva suché zipy se lépe prozouvá i na vyšší nárt.





Ve srování s prvním modelem mají více kožešiny na vrcholu tunelu, kožich se zdá být hustší v celé botě, ale jen nepatrně. Kožešinka nošením slehne.





Barevné varianty:




Oba modely jsou lehké a mají stejnou podrážku, která je pevnější zejména pod patou.

Video ohebnosti:






Boty na suchý zip na straně jsou vyšší, než typ se zipy na nártu (přeměřenou výšku od země najdete na eshopu):




Poznámka k výběru: vnitřní délky jednotlivých modelů se mohou lišit i ve stejných velikostech.



Seznam zimních barefoot a kompromisních bot podle velikostí
Pomůcka při výběru barefoot bot, založená na článcích z blogu
SaveSave

23 komentářů:

  1. Dobrý den, jsou vhodné i do většího mrazu a do sněhu? Dcerka má velikost 30 a poměrně úzké nožky s nízkým nártem, tak si příliš nevíme rady s botkami na zimu :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pocit tepla je dost individualni, ale myslim, ze zejmena ty s kozesinkou jsou dostatecne teple. Pro vetsi teplotni komfort doporucuji funkcni ponozky, treba merino, klidne i silnejsi, pokud ma uzkou nohu a je na ni v bote misto.
      Je to kozena bota, radne naimpregnujte a urcite i snih bez problemu zvladne.

      Vymazat
    2. Moc děkuji za rychlou odpověď, zkusíme je. Mějte se krásně a díky za to, co děláte.

      Vymazat
  2. Dobry den prajem, ak Vas mozem poprosit o radu, myslite si, ze tieto zimne froddo povolia 2,3 mm do sirky? Dieta ma momentalne 13 cm dlhu a 16,4 cm siroku nohu. Rozmyslam nad vel. 23. Nart ma normalny a kotnik tiez. Vsetky kozene barefoot zimne topanky su uzke :( Mate pripadne tip na inu znacku, prosim? Velmi pekne Vam dakujem!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi bych volila radeji jinou znacku, i kdyby o par mm povolily, stejne to na teplejsi ponozku neni dost. U zimnich je potreba idealne alespon 0,5 cm do sirky.
      Kozene zimni v teto velikosti jsou Little Blue Lamb Baby (nektere modely), Jack a Lily, Zeazoo, Vivobarefoot. Mozna Beda Barefoot bude mit zimni. I o zimnich Sole Runner se zacina mluvit.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Dakujem Vam! 0,5cm nadmerek do sirky? Asi nerealne 7cm siroke topanky pri dlzke cca 14,5-14,7cm, ach jaaj. Little blue lamb baby su len do 14cm, nie? To uz budu male. Jack and Lily su sirsie, ale 14,3cm budu male a 15,3cm asi uz velmi velke. Este pozriem Vivo, tie preluskane nemam a ani Zeazoo. Dakujem este raz. Prepracovanejsi eshop a blog som nevidela, stale to vylepsujete, klobuk dole! Mame sa co ucit na Slovensku, tu sa ziadna na Vas nechyta :)

      Vymazat
    4. Diky moc :)
      Je to tak, LBL jsou jen do 14 cm, tak jedine ze by Vam stacil 1 cm nadmerek (nektere deti ani vetsi nesnesou). 14,3 cm na 13 cm nohu myslim v pohode, ja bych nadmek vetsi nez 1,5 cm nebrala, ani starsimu diteti. Vivo myslim jeste nikde nejsou, ocekava se, ze dorazi v rijnu. Podle fotky se ale zda, ze nemaji kozisek, nejsem si jista, jak moc budou teple. Zeazoo si nechte premerit konkretni par, mivaji ruzne husty kozich a tedy i ruznou delku/sirku. Jeste jsem uplne zapomnela na Stonz! Ty jsou megasiroke a moje oblibene, takove spis navleky, ale moje dcera je nosila do tri let, jsou super.

      Vymazat
    5. Nadmerok cca 1,5cm preto, lebo ratam, ze zimne boty vezme najskor o mesiac, mesiac a pol a dovtedy noha trochu podrastie a zima bude predsa dlha :) Stonz mam v zalohe, i ked do tych by som sla nerada, tie chodniky co tu mame, sama diera, kamen. Kazdopadne dakujem za tipy. Posledna otazka, ak mozem poprosit o nazor, myslite, ze ked von bude -10 C, nebude dietatu zima v jack and lily cizmach, ak by som ich vzala? Dakujem moc este raz!

      Vymazat
    6. To se tezko odhaduje, poporust muze, ale taky nemusi vubec... Do konce zimy je to neodhadnutelne uz tuplem :)
      Stonz s novou podrazkou (Toddler) daji i tvrdy povrch bez problemu.
      Odhadnout teplotni komfort v jednotlivych botach je pro me dost tezke, je to individualni. Vzdycky doporucuji merino ponozky, treba Surtex vyrabi s 90 % podilem vlny, ty zahreji. Taky zalezi jak moc se dite hybe - pokud je v pohybu (a prsty maji na pohyb misto), zahreje se, dlouhodobe stani by bylo horsi.

      Vymazat
    7. Dakujem za tip na ponozky, tie isto kupim :) a dam teda na Vas, topanky kupim s nadmerkom tych cca 1,2cm. akurat som pozerala zeazoo, aj ich oficialnu stranku,vyzeraju super, pohodlne, teple, len tie velkosti. Ako ste pisali, dam si ich premerat pred kupou, lebo co e-shop, to ina velkost. VELKA VDAKA!

      Vymazat
    8. Tak ja nadmerek 1,5 cm jeste beru, ale vetsi uz fakt ne :) A jen u zimnich.
      Za malo.

      Vymazat
  3. Dobry den, v cem jsou tyto boty kompromisni? Rozhoduji se mezi temito (na dva suche zipy) a DD Step rada 15, ktere by jste doporucila? Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou kompromisni kvuli nedokonalemu tvaru spicky, maji opatek, podrazka je trochu tuzsi. DDstep 015 taky nemaji dobry tvar spicky, podrazka je mekci nez u Flexible (aspon ty celorocni, zimni jsem v ruce nemela, ale predpokladam, ze podrazku budou mit stejnou).

      Vymazat
  4. Ktory typ dva suche zipsy alebo jeden je vhodný na rozmery nozky 14cm x 5,8cm, nizky nart, uzky clenok? Ďakujem vopred za odpoveď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi bych na uzky kotnik vzala spis na dva zipy pres nart, ale nekdy sedi i valenky - treba s kalhoty uvnitr. Velikost 24 (15,2 cm na 6,4 cm, ale nekdy se miry lisi, lepe nechat si je premerit).

      Vymazat
  5. Dobry den,uvazuju o koupi techto bot froddo se dvema pasky a dale o d.d. step. V obchode jsem nasla zimji kompromisni d.d. step 23. V komentarich pisete o cisle 15. Nemate zkusenosti s temito 23?syn ma velikost cca 26-27.
    Dekuji, perfektni inspirujici clanky!
    L. Peterkova.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim a diky.
      015 maji velmi mekkou podrazku, jsou kompromisni kvuli spatnemu tvaru spicky. Ostatni rady moc neznam, ale maji jeste horsi spicku a pevnejsi podrazku: nejohebnejsi je rada 015, pak 029 a rady 023 a 038 uz jsou ohebne mene. Takze za me Froddo lepsi, ta podrazka celkem pekne zmekne.

      Vymazat
    2. Dobry den, diky moc za odpoved a zdravim!

      Vymazat
  6. Dobrý den,chtěla jsem na velikost 18,5 cm širokou 7cm objednat vel. 30 variantu 2 suché zipy,ale má dominantní palec. Jsou vhodné když jinak je noha celkem úzká? Děkuji za radu a zdravím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jdou utahnout celkem dobre i na utlou nozku. Ale na dominantni palec vhodne nejsou, zrejme by byl utlacovan, zejmena s ohledem na to, ze nadmerek na sirku by byl jen 3 mm.

      Vymazat
  7. Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda jsou boticky vhodne pro zacinajiciho chodce? Syn chodi cca 2-3tydny. L 13,0cm a P 13,2cm, sirka 6cm. Nart s tukovym polstarkem. Trosku sirsi nozka. Dekuji Vam moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně bych pro takto nového chodce vybrala botky měkčí, plus o trošku širší. Zeazoo, Tikki, nové Baby Bare, Stonz Toddler, Bobux Xplorer, Feelmax. (BB a Feelmax teprve čekají na naskladnění.)

      Vymazat