středa 22. června 2016

Video a recenze: Tikki dospělácké a dětské boty

Tikki vyrábí tento typ bot ručně a je možné je objednat pouze přímo od výrobce. Při objednávce máte možnost zvolit si barvu kůže i ohraničení, poštovné je od 1000 RON (zhruba 6000 Kč) zdarma.




V různých diskuzích jsem několikrát zahlédla, že výrobce nemá správně přeměřené boty, jeho velikostní tabulky nesedí a boty jsou ve skutečnosti až o 1 cm menší - není to pravda, přeměřovala jsem několik párů měřidlem Plus12 a míry uváděné výrobcem sedí na milimetr. Vnitřní prostor boty je delší i širší než stélka a odhaduji, že bota ještě časem povolí.




Foto na noze:



Bota je krásně ušitá a lehká, jen s ohebností podrážky je to horší: u nových nenošených bot je 4mm Vibram podrážka překvapivě tuhá, podélně jsou naprosto neohebné. Dětské jsou na tom s ohebností o trochu líp než dospělácké. Je ale možné, že podrážka (jako u hodně barefoot bot) změkne chůzí, doplním  článek o nové video, až budou boty nošeny.




Videoukázka ohebnosti nových bot vytažených z krabice:



Pro srovnání: ohebnost standardních Tikki botek.



Mnou přeměřené míry bot:


dospělácké

vel. 37
délka 25 cm
šířka stély 8,7 cm
reálná šířka 9,1 cm

vel. 38
délka 25,5 cm
šířka stélky 8,9 cm
reálná šířka 9,3 cm

vel. 43
délka 28,7 cm
šířka stélky 9,2 cm
reálná šířka 10 cm


Délka měřena měřidlem Plus12, reálná šířka (kam až bota "pustí") přeměřena špejlí - vyzkoušela jsem jen, jestli se špejle ustřihnutá podle šířky uváděné výrobcem do boty vejde.





Dětské

vel. 27
délka 17,5 cm
šířka stély 6,8 cm
reálná šířka 7,3 cm

vel. 32
délka 21,3 cm
šířka stély 7,6 cm
reálná šířka 8,1 cm

Délka měřena měřidlem Plus12, reálná šířka měřidlem Clevermess, které měří maximální rozpětí svršku v nejširší části boty.




Velikostní tabulky výrobce:

pro dospělé
 pro děti

4 komentáře:

  1. Dobrý deň, tie detské modely sú podľa Vás na užšiu alebo širšiu nohu, vyšší alebo nižší priehlavok (nárt), dajú sa dobre utiahnuť aj pre dieťa, ktoré má napr. útlu nohu, s úzkou pätou ale vpredu normálne širokú? Ďakujem. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Boty maji hodne mista v oblasti prstu, tabulkove jsou na normalni az trosku sirsi nohu. Maji tkanicky, takze se budou dobre utahovat na nizsi nart, ale vyssi tim padem snesou taky.
      Rekla bych, ze diky tem tkanickam (vetsina detskych bf bot je na suchy zip) by mohly sedet i na nohu, jakou popisujete - uzkou v pate, normalni v oblasti prstu.

      Vymazat
  2. Dobrý den, zajímalo by mě, jak to s opotřebováním vypadá s dospěláckými botami - doporučíte je? :)
    ZN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezmekly, bohuzel. Takze asi patri spis mezi kompromisy, kvuli tvrdsi podrazce. Jinak jsou super.

      Vymazat